Роглич пропуска Обиколката на Швейцария и Критерим Дууфине, за да остане свеж за Тур дьо Франс


Роглич пропуска Обиколката на Швейцария и Критерим Дууфине, за да остане свеж за Тур дьо Франс
Снимка: Getty Images/Guliver

1154 0

Примож Роглич най-вероятно ще пропусне Обиколката на Швейцария и Критериум Дууфине, с цел лидерът на отбора Jumbo - Visma да запази свежестта си за Обиколката на Франция. Словенецът ще завърши пролетната си кампания с Арденските класики следващата седмица. Роглич ще вземе участие в Амстел Голд на 18-ти април, след това във Флеш Валон на 21-ви и Лиеж-Бастон-Лиеж на 25-ти, след което ще се оттегли от състезанията, за да се съсредоточи върху тренировъчните лагери във френските Алпи.

"Той се състезаваше много миналата година," сподели спортният директор на Jumbo-Visma Франс Маасен пред L’Equipe за решението Примоз Роглич да пропусне състезанията. "Тези два месеца без състезания ще му позволят да събере малко свежест, за да може да кара на Тур дьо Франс и Олимпийските игри, които са голяма цел за него."

Досега Роглич имаше натоварен сезон, като спечели три етапа в Париж - Ница, както и генералната победа в Обиколката на Баския. Целите на 31-годишния словенец за Тур Дьо Франс и Олимпийските игри, които започват 7 дни след кулминацията на “Тура”.

Роглич претърпя сърцераздирателен край на миналогодишната Обиколка на Франция, тъй като загуби лидерската си позиция в последния етап от своя сънародник Тадей Погачар (UAE team). Той започна “Тура” след като прекрати участието си на Критериум Дууфине, заради падане, което го беше принудило да пропусне повече от седмица тренировки. Тази година от Jumbo - Visma искат да си гарантират, че Роглич ще остане възможно най-свеж за нов опит за спечелнване Обиколката на Франция.

 Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички