Жулиан Алафилип сложи край на слуховете за бъдещето си - преподписа с Quick Step


Жулиан Алафилип сложи край на слуховете за бъдещето си - преподписа с Quick Step
Снимка: Getty Images/Guliver

911 0

Френският колоездач Жулиан Алафилип удължи своя договор с настоящия си отбор Deceuninck-QuickStep за още три години. Новината за сделката на 28-годишният французин дойде след съобщението, че и младият талант на отбора - Ремко Евенпул също подписа нов контракт.

Алафилип, който е действащ световен шампион прие предложението на своя отбор, като така слуховете, че ще преминава в друг тим бяха потушени. Патрик Льофевър (шеф на Deceuninck-QuickStep) побърза да се възползва от възможността да обвърже Алафилип за по-дълго време, след като доста отбори проявиха интерес към него, заради скорошните му големи успехи.

Алафилип е втората звезда на Deceuninck-QuickStep, която подписа нов контракт след Ремко Евенпул.

“С нетърпение очаквам да продължа кариерата си с това семейство и искам да благодаря на Патрик и спонсорите за доверието, което са показвали през тези осем години и продължават да проявяват”, каза Алафилип в изявление пред медиите.

“Невероятно е като се сетя какво сме постигнали заедно, както и за всички красиви спомени, които имаме. Ние се състезаваме, за да печелим, това е нашият манталитет и една от силните ни страни, всички вървим в една посока и това е една от причините да се чувствам добре тук и да правя това, което обичам с огромно удоволствие.”

За момента през този сезон, Алафилип има победа на Тирено-Адриатико, освен това и допринесе за победата на Каспер Асгрен в Обиколката на Фландрия.

“Още помня първата си среща и първото си състезание с отбора, като все едно беше вчера. Спомням си, че бях развълнуван и нетърпелив да открия колоезденето на най-високо ниво. По това време бях единственият френски колоездач в тима и получих ценни съвети от опитните момчета. Бях изключително мотивиран да покажа на отбора, че искам да се развивам и да печеля състезания.”

“Това и направих през последните осем години и в същото време открих и научих много неща за себе си. Вече съм един от най-опитните състезатели в отбора и помагам на по-младите момчета, на които винаги се радвам да дам съвет и да помогна към това да станат по-добри колоездачи. Това ви показва как времето лети, но и какво страхотно семейство сме всички в отнора”.

Следващото състезание на световния шампион Алафилип ще бъде в неделя, когато той ще вземе участие в “Амстел Голд”.

Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички