Операцията на Винченцо Нибали е била успешна, но участието му в “Джирото” все още е под въпрос


Операцията на Винченцо Нибали е била успешна, но участието му в “Джирото” все още е под въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

1030 0

36-годишният колоездач на Trek - Segafredo Винченцо Нибали, претърпя операция на счупена кост в дясната китка. От екипа му казаха, че операцията е минала успешно, но предстои да се разбере дали Нибали ще може да води отбора си на Обиколката на Италия, която започва след три седмици.

Италианският колоездач беше счупил дясната си лъчева кост по време на тренировка. Това го извади от състезателен ритъм, но Нибали се надява да възвърне формата си до започване на Обиколката на Италия, която той е печелил два пъти и общо шест пъти е завършвал на подиума.

Лекарят на Trek - Segafredo Емилио Мани заяви, че Нибали е бил подложен на операция за намаляване и остеосинтеза на фрактурата на десния дистален радиус с поставяне на метална плоча и винтове. Д-р Иван Тами, специалист по хирургия на ръцете, потвърди отличния резултат. Той каза, че операцията се е провела под локално-регионална анестезия и е продължила около час.

Говорейки в Twitter преди операцията си, колоездачът беше казал, че все още се надява да вземе участие в “Джирото”, където трябва да е лидер на отбора си.

“Опитвам се да намеря думите, с които да опиша огромната тъга, която чувствам. Но това е присъдата, която трябва да приема. Утре ще имам операция и след това ще стартирам трудния път, в който да се опитам да се възстановя за старта на Джирото. Ще направя всичко възможно, за да го постигна.”

Лекарят каза, че е трудно толкова скоро след операцията да се направи хипотеза или по-точни стъпки за определяне на времето за възтановяване. Нибали ще започне пасивна и активна физиотерапия с помощта на скоба. Той ще продължи да бъде следен от докторите в идните дни. Предстои да разберем дали италианецът ще бъде готов за старта на Обиколката на Италия.

 Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички