Радостин Василев отне лиценза на спортна федерация


Радостин Василев отне лиценза на спортна федерация
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1796 0

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев спази обещанието си и отне лиценза на спортна федерация. Става въпрос за Автомобилната федерация на България, срещу която имаше множество сигнали за нарушения. Сходни сигнали има и срещу други спортни федерации, като е възможно да бъдат отнети още лицензи.

"Днес издадох Заповед № РД-09-393/18.05.2022 г., с която ММС отнема безсрочен спортен лиценз № 1, издаден на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност “Автомобилна федерация на България”.

Заповедта е издадена на основание чл. 24, ал. 1, т. 2, предл. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта и въз основа на Протокол № 1 от 06.04.2022 г. и Протокол № 2 от 16.05.2022 г. от работата на Комисията по лицензиране и регистриране.

Във връзка с подадени множество сигнали, отнасящи се до нарушения от страна на спортни федерации, Комисията по лицензиране и регистриране продължава своята работа", написа Радостин Василев във Фейсбук.

Наскоро Василев се закани, че първият в затвора ще бъде бивш спортен министър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички