Министър Радостин Василев с горещи разкрития за парите в родния спорт


Министър Радостин Василев с горещи разкрития за парите в родния спорт
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

688 0

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изнесе любопитни данни за финансирането, което получават българските спортни федерации. Той го направи чрез публикация в социалните мрежи.

Василев изтъкна, че общата удовлетвореност от отпусканите средства е 74% и че 80% от федерациите ще получат по-големи суми спрямо предходната година.

Ето какво написа министърът на страницата си във „Фейсбук“:

„Във връзка с деня на спорта в България искам да ви споделя нещо много любопитно. Това са средствата, които ММС към момента е предоставило на спортните федерации.

1. По Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. с направление Олимпийска подготовка (ОП) и направление Развитие на спорт за високи постижения (РСВП).

Ключови факти:

- Всички средства за възнаграждения на спортисти и треньори са финансирани на 100%, спрямо максимално допустимите по програмата и определени по експертна оценка.

- Общата удовлетвореност от финансирането на федерациите спрямо исканите и допустими средства по програмата е 74%.

- Над 80% от федерациите ще получат повече средства спрямо предходната година.

2. Програма за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България 

- Към момента (17.05.2022 г.) са одобрени за финансиране 20 домакинства, като експертната комисия продължава своята дейност по разглеждането на проектни предложения. Сумите предоставени на федерациите за домакинства ще се завишат.

СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!“

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички