Радостин Василев обясни "Кръстникът на мафията" ли го сдобри с Раева


Радостин Василев обясни "Кръстникът на мафията" ли го сдобри с Раева
Снимка: Министерство на спорта

3087 0

Спортният министър Радостин Василев обяви, че е изгладил отношенията си с президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Двамата влязоха в словесна престрелка наскоро заради финансирането на федерацията, а след разговори декларираха, че ще продължат да работят заедно.

"Думата "комфорт" беше използвана от мен по повод срещата с федерациите, които са от Първа категория - олимпийските федерации и колективните спортове. Тази дума обиди госпожа Илиана Раева, която каза, че нейната федерация не се е ползвала с комфорт. Този въпрос го уточнихме. Една от най-добре подплатените финансово федерации е тази по художествена гимнастика. Това е свързано с резултатите, които постига. Това е обективен критерий и ние не можем да го отречем в никакъв случай. Когато постигаш резултати, получаваш комфорт", обясни той пред bTV.

"Това е една от петте федерации, които са най-добре финансирани, и на фона на останали федерации за спортове, които са традиционни, комфортът е много голям там. Аз не вярвам тя да се определя като "сервилен лакей на мафията". Не съм имал нея предвид. Кранчетата спират. Рязко, а не поетапно", категоричен бе той. Юристът отговори и на бившия премиер Бойко Борисов, който след скандала заяви: "Кръстникът на мафията се обади и им каза "я бързо се оправяйте, защото не може така да става с две големи групи фенска маса".

"Вече отговорих в едно друго предаване, че ние с госпожа Раева сме уточнили отношенията си, без да има някой необходимост да ни сдобрява. Всеки си знае с какво се занимава и какви са неговите правомощия и оттук нататък професионалните ни отношения няма да бъдат засегнати по никакъв начин.", каза той.

"Категорично има мафия в българския спорт. Тази същата, която дълги години владееше държавата, неминуемо е контролирала и огромни ресурси в българския спорт. До момента! Оттук нататък започваме процедура по изчистване по всички направления - търговски дружества, Български спортен тотализатор, самото министерство на спорта и неговите ресурси, администрация", каза още Василев. А ето как от Тотото коментираха уволненията в сферата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички