Министър Василев: Бюджетът за спорт скача с над 100 милиона лева


Министър Василев: Бюджетът за спорт скача с над 100 милиона лева
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1288 0

С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 големи инфраструктурни проекта. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев пред bTV. "В централен бюджет тази година ще бъдат предвидени още 100 млн. лева за инфраструктурни проекти, свързани със спорта, което прави повече от 100% увеличение за бюджета за спорт", обеща той.

"С Асен Василев сме го уточнили. Тези още 100 млн. лева през юни, ако се наложи, ще "светнат", за да ги видят всички граждани. 15 млн. лева са за залата в Бургас. Тя трябва да бъде завършена, но не преди да минат всички институции у нас и да видят защо е "глътнала" 65 млн. лева. Останалите 2 млн. лева, които остават, са за проектиране на два проекта с обща стойност стотици милиони", посочи юристът по образование.

"Арена Бургас" се строи повече от 7 години и трябва да бъде домакин на мачовете на волейболния мъжки национален отбор за европейското първенство през 2023 г.

"Бюджетът за спорт тази година е повече от 100% увеличен. Изпълняваме заложените в коалиционното споразумение изпълнение на 4 инфраструктурни проекта. Първият го започваме с проектиране съвсем скоро. Другите са за модернизиране и строителство на Национална спортна база, свързана със собствеността на Министерството на спорта. Ще бъде много интересно. Нещо, което 30 години не е правено, започва в първата година на този мандат", каза още министърът. Наскоро той изрази интересно мнение за издръжката на футболните клубове у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички