Тервел Пулев: Няма какво да си пазим телцата, да сме толкова суетни


Тервел Пулев: Няма какво да си пазим телцата, да сме толкова суетни
Снимка: БГНЕС

1919 0

Професионалният български боксьор Тервел Пулев вече втори ден е доброволец в помощ на медиците в борбата срещу коронавируса. Той е част от Спешното отделение към столичната болница "Софиямед". Ето какво заяви за ситуацията там, както и посланието, което отправи към българите:

"Така го усещам, че трябва да бъде. Сятам, че сега е моментът, в който трябва да отдалечим всички отрови като злоба и лицемерие, да помислим върху тях. Не е само физическият труд в спешното отделение. Задачите, които ми възлагат, не са много сложни. Не е нещо, с което не мога да се справя. Те ще кажат дали успявам, не е ОК аз да си правя самооценка. Действително имаше малка доза страх, преди да дойда в болницата. Наистина, казваш си - отивам на първа линия, дали не е опасно. Но започнем ли да мислим за тези неща, ще започнем да се притесняваме. Затова съм дошъл, без да се притеснявам и вярвам, че и това ще мине" - започна Пулев пред БНР.

"Няма какво толкова да си пазим телцата си, да сме толкова суетни. Малко трябва и душите си да отворим. Трябва да бъдем по-широко скроени. Брат ми Кубрат се опитва да говори мъдро, да обяснява ситуацията. Какъвто го познавате вие, такъв е и с нас" - каза още Тулев.

Доктор Иван Христов, който е завеждащ Спешно отделение в столичната болница "Софиямед", обясни, че боксьорът е повдигнал духа на персонала и цялата болница.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Национален отбор


ВИДЕО: Какво каза френският коментатор, докато Мичмана раждаше "Господ е българин"?

Емил Костадинов е едно от най-важните имена в историята на българския национален отбор по футбол. Той е допринесъл...

Реклама

Най-четени новини


виж всички