От скука: Жена пробяга 4 000 км за 95 дни и влезе в рекордите на Гинес


От скука: Жена пробяга 4 000 км за 95 дни и влезе в рекордите на Гинес
Снимка: instagram.com/theory_in_motion

4299 0

Жителка на САЩ решила всеки ден да изминава маратонски дистанции, тъй като ѝ станало скучно заради въведения във връзка с пандемията от COVID-19 режим на изолация. В крайна сметка тя успяла да измине около 4 000 км за 95 дни, благодарение на което попадна в Книгата на рекордите на Гинес, съобщи информационната агенция UPI.

Алиса Кларк разказва, че през март 2020 г. е живяла в Италия. Тогава властите в страната въведоха за първи път локдаун заради пандемията от COVID-19. Скоро американката установила, че летните маратони, за които тя се подготвяла, са отменени.

По време на локдауна Кларк решава всеки ден да изминава маратонска дистанция. Тя разчитала проектът да продължи 15 дни, но когато те приключили, тя не спряла. Жената продължила да намира време всеки ден за маратон и след завръщането си в САЩ.

Понякога жената използвала бягаща пътека, но всеки път, когато имала възможност, бягала на открито. В крайна сметка, за 95 дни успяла да измине 95 маратонски дистанции. Жената отбелязва, че започнала 96-тата обиколка, но решила да спре, защото не се почувствала добре. След това се оказало, че американката се е разболяла от COVID-19.

„Винаги казвах, че ще спра да бягам, когато се появи риск да стана товар за здравната система. Затова когато здравословното ми състояние се влоши, спрях с тичането”, обясни тя.

Наскоро Кларк получила писмо от организацията „Гинес. Световни рекорди”, в което я информирали, че поставила рекорд по най-много на брой последователни дни маратонско бягане.

„Радвам се, че поставих този рекорд, но се надявам, че скоро някой ще започне да бяга и ще получи още по-добри резултати”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички