Един от пионерите на маратона почина на 82-годишна възраст


Един от пионерите на маратона почина на 82-годишна възраст
Снимка: Getty Images/Guliver

933 0

Един от пионерите на маратонското бягане – Рон Хил, един от най-великите бегачи на дълги дистанции на Великобритания, е починал на 82-годишна възраст.

Хил бе едва вторият мъж, който слезе под границата от два часа и десет минути в маратона. Той спечели златен медал маратона на Европейското първенство по лека атлетика през 1969. Хил държи и рекорда за най-дълго всекидневно бягане без прекъсване – 52 години и 39 дни от 1964 до 2017.

Той стана и шампион на маратона в Игрите на добра воля през 1970 в Единбург и финишира първи в 74-то издание на Бостънския маратон. Хил участва в маратона на Олимпийските игри в Токио през 1964 и Игрите през 1972 в Мюнхен. Роденият в Акрингтън Хил основа спортната компания за дрехи Ронхил след края на кариерата си.

В пост в Туитър, компанията обяви смъртта му: „С огромна тъга днес скърбим за кончината на британската легенда в бягането д-р Рон Хил М.Б.Е. Нашият основател, вдъхновение, съпруг, баща, дядо, бегач. Изпращаме нашите съболезнования на Мей, Греъм, Стив и цялото семейство в този момент“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички