Огромен скандал в борбата! Биляна Дудова изригна: Докога ще бъда мачкана, унижавана и...


Огромен скандал в борбата! Биляна Дудова изригна: Докога ще бъда мачкана, унижавана и...
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

3339 0

Световната и европейска шампионка по борба от миналата година в категория до 59 килограма Биляна Дудова направи разтърсващо изказване.

„Случват се несправедливости. Аз не отидох на Олимпиадата (в Токио), а моята цел беше да спечеля олимпийски златен медал. От началото на сезона се състезавам в категория до 62 килограма. Беше решено от Управителния съвет да се преборваме с Тайбе Юсеин на 8 март в Благоевград. Датата беше сменена за 18-и. Отидохме с моя треньор, съобразихме подготовката си, променихме я. Такова преборване не се състоя, тъй като Тайбе Юсеин не мина кантара. С цялото ми уважение към нея и към всичките й постижения. Пожелавам й успех и на всички други от националния отбор.

Аз няма да се състезавам на предстоящото Европейско първенство, при положение че победих Тайбе на турнира "Дан Колов", при положение че спазих правилата, които бяха казани от УС на Българската федерация по борба. Просто за мен не е нормално заради това, че не съм от отбора на Петър Касабов да бъда ощетявана по такъв начин. Не че съм направила много, но от пет европейски първенства имам четири титли и от участия на две световни първенства имам златен и сребърен медал. И да бъда подигравана по такъв начин...

Докога трябва да търпя тези неща, докога трябва да бъда мачкана, унижавана и подигравана от треньора на националния отбор... Аз се готвех да отида на европейско през следващата седмица. Исках да направя нещо историческо - в четвърта категория за мен да спечеля пета титла за България. Аз се боря за България“, каза Дудова.

Според нея, явно е жертва на несправедливост, защото Касабов не й е личен треньор. Припомняме, че Дудова имаше страхотен сезон в категория до 59 кг миналата година, триумфирайки с титлата и на Световното, и на Европейското.

Тайбе Юсеин и Евелина Николова пък имаха много силна Олимпиада, стигайки до бронзов медал съответно в категории до 57 кг и до 62 кг.

Същевременно Дудова получи огромно световно признание!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички