Дудова: Време е за световна титла


Дудова: Време е за световна титла
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

1328 0

Време е за световна титла. Това заяви родната ни боркиня Биляна Дудова при пристигането си на летище София след петата европейска титла, завоюва в Полша, предаде БГНЕС.

„В момента като си пристигнах на българска земя се чувствам още по-щастлива. Просто, чак се разчувствах. Чувството е неописуемо, просто да се трудиш страшно много и да минаваш през много трудности и да успееш да стигнеш до златен медал, това е безценно, радвам се, че успях да зарадвам всички българи, получавам много поздравления. Разбирам какво съм направила и се изграждам като един класен спортист и личност – благодаря на всички, които бяха до мен“, започна тя.

Дудова посвети титлата си на своята почина майка. „Този медал, както всички мои медали, ги посвещавам на моята майка, която почина. Всяка една титла и всеки един медал, всеки път, когато излизам на тепиха, се боря за нея – липсата е незаличима, но знак, че тя винаги ме подкрепя. Да, определено миналата година тази загуба беше много тежка за мен – за 3 сек подарих срещата, но никой не е застрахован от грешки. Изкарах коронавируса, бях много зле няколко месеца и ето че отново Биляна Дудова се доказа и се завърна със златен медал“.

„За мен е огромна радост също и като чест, че аз единствено от българския отбор съм със златен медал, но съм щастлива и за другите медалисти – това не ме прави обаче по-различна, завръщам се още утре в залата. Продължаваме да се трудим за следващите ни цели и амбиции – вече е време за световна титла. Да, разбира се. Ние сме приятели, уважавам го много бат Симо – няма какво да направим, който е по-добрият на тепиха, той ще победи. Да, със сигурност, оттук натам ще видим какво ще решат нашите началници и ще се боря до последно, за да участвам на Олимпийските игри“, завърши Дудова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички