Биляна Дудова: Светът знае, че японската школа е най-добра, но ние показахме, че сме по-добри


Биляна Дудова: Светът знае, че японската школа е най-добра, но ние показахме, че сме по-добри
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

1965 0

Биляна Дудова, която снощи стана световна шампионка по борба в категория до 59 кг, разказа какво е изпитала, когато е спечелила златния медал и каква е нейната следваща голяма цел, след като вече има една световна и четири европейски титли:

"Огромно щастие, сбъднах още една моя мечта. Когато стъпих на световния връх изпитвах голямо удовлетворение от целия ми труд през годините. На финала бях много концентрирана, защото ако не си победител, си загубил. Бяхме готови за всичко с моя треньор - за всяко нейно действие. Целият свят е наясно, че японската школа е най-добра, но ние показахме, че сме по-добри. Вече имам световна, четири европейски титли и следващата ми голяма мечта е да покоря и олимпийския връх в Париж 2024", заяви тя.

"Всички знаят, че съм медалистка от големи първенства – хем имат респект от мен, хем искат да се докажат, затова се подготвям за всяка една от противничките си. И вече пет състезания, откакто работя с моя личен треньор Георги Калчев, не съм дала техническа точка. Той ми дава спокойствие, вярва в мен, анализираме противници, отработваме всичко много добре, разбира ме се страхотно, някак характерите ни паснаха... Нищо не е случайно!".

"А това, че спечелих световната титла именно в Норвегия, не вярвам, че е случайно. Именно оттук преди време започна моят път в голямата борба. Бях дошла година-две, след като започнах да тренирам този спорт, бях малка, беше ми много тежко, но научих много неща, дори норвежки език. И в залата сега имаше много мои приятели - радваха се и плачеха заедно с мен. Много горда и щастлива съм също, че зарадвах цяла България с този световна титла", добави още Биляна Дудова.

Българката не успя да вземе квота за Олимпиадата в Токио и вместо нея до Япония пътува Евелина Николова, която спечели бронзов медал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички