Обратна атака: Антъни Иванов съди Федерацията за 100 000 лв. и опитва да ѝ вземе лиценза


Обратна атака: Антъни Иванов съди Федерацията за 100 000 лв. и опитва да ѝ вземе лиценза
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

1422 0

Сагата между Антъни Иванов и Българската федерация по плувни спортове далеч не е приключила. Плувецът получи наказание от 3 години лишаване от състезателски права и санкция от 2000 лева за уронване на престижа ѝ, но самият той спомена, че няма да я плаща.

Оказва се, че от своя страна Иванов готви друг силен удар. Това разкри неговият адвокат Георги Градев. Той призна, че ще бъде поискан лиценза на федерацията, както и че тя ще отговаря за вреди в размер на 100 000 лева.

"Ще обжалваме и ще спечелим. Федерацията ще отговаря за вреди в размер на 100 000 лева и ще искаме лиценза ѝ. Тя се превръща в светата инквизиция, те са обидени и са прокурори и съдии. В демократично общество, когато се твърди, че има клевета, се стига до съдебен процес. Защо Мицин и Миладинов не съдят Антъни Иванов за клевета и обида?

Вземат се самостоятелни решения за наказания, етичният правилник отнема права по други основания - когато има спортен спор. Имаме свобода на изразяване, като федерацията се опитва да я потули. Съдът трябва да каже дали има уронване на престиж или клевета" - сподели Градев пред "Нова".

Той допълни още, че всичко е започнало, защото Антъни Иванов е защитил трима състезатели, които бяха уличени в употреба на допинг през 2021 година. "Оттам започва институционалната война" - вярва той. Вижте как Антъни Иванов реагира след новината за наказанието му от федерацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички