Бащата на Гери Пейчева: Похарчили сме за нея около 150-200 хиляди лева в последните 12 години


Бащата на Гери Пейчева: Похарчили сме за нея около 150-200 хиляди лева в последните 12 години
Снимка: Facebook:Българска спортна федерация по шахмат

1278 0

Състезателката ни от отбора по шахмат Гергана Пейчева не е получила нищо от федерациите през годините. Навсякъде е участвала и се е готвила с лични средства и благодарение на спонсори. Това разкри нейният баща Светослав Пейчев.

Без никаква помощ от държавата

"Шахматът е скъп спорт – пътувания по турнири, настаняване, плащане на треньори. Нашите млади шахматистки дължат всичко на техните родители. За Гергана сме похарчили сума в порядъка на 150-200 хиляди лева в последните 12 години. Ще дам за пример, че един турнир в съседна Сърбия излиза поне 1000 лева. А когато състезателите не са навършили пълнолетие с тях пътува и родител, така че сумата се удвоява", обясни той пред БНР.

За Гери няма почивка. Тя лети за Далас, където е студентка втори курс в специалност "Бизнес мениджмънт" в UT Dallas в Ричардсън, предградие на Далас. Тя е поканена там със стипендия заради шахматните си успехи. "Всички имаха принос за тази титла. Гергана започна отлично и записа 3 победи, после се разиграха и другите българки, накрая бяха важни успехите на Антоанета, Белослава Кръстева и Нургюл Салимова. Много се радвам, че дъщеря ми благодари на всички след победата и на мен и майка си, тя оценява какво правим за нея", добави той. Треньорът на отбора пък определи каква е голямата цел след този успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички