Георги Градев с хипотеза: Видна политическа личност наследява Борислав Михайлов в БФС? (ВИДЕО)


Георги Градев с хипотеза: Видна политическа личност наследява Борислав Михайлов в БФС? (ВИДЕО)
Снимка: LAP.BG

4180 0

След масовия протест срещу БФС все повече и повече се заговори за оставки на ръководството на футболния съюз, начело с президента Борислав Михайлов. Появи се информация за евентуален заместник на бившия вратар като адвокатът по спортно право Георги Градев сподели пред колегите от Actualno.com, че постът на Михайлов ще бъде зает от Красен Кралев.

Може ли Кралев да управлява БФС?

Борислав Михайлов все още не е подал оставка, но очакванията са, че ще го направи скоро и няма да се кандидатира за нов мандат. Градев е на мнението, че бившият спортен министър Красен Кралев, който е част от политическа партия ГЕРБ, може да бъде новият президент на БФС.

"Държавата не може да назначи служебно ръководство в БФС. Не може да повлияе и на свободния избор на хората. Когато се стигне до конгрес, не може да излезе министърът на спорта и да каже: "Аз подкрепям този, а не онзи", заяви Георги Градев пред Actualno.

"Както се случи, когато Любо Пенев бе кандидат. Тогава Красен Кралев отиде и изнесе реч пред делегатите на БФС в качеството си на министър на спорта и каза, че подкрепя Борислав Михайлов. Това е абсолютно забранено от ФИФА и УЕФА. Затова и се надявам, че този човек ще бъде далеч от спорта още много дълги години. Въпреки че сега чувам, че Красен Кралев е основният кандидат на Борислав Михайлов да го замени. Това би било много жалко за българския футбол, ако се случи".

"Борислав Михайлов има собствен кандидат. И ще бута този кандидат да застане. Аз смятам, че това е Красен Кралев. Не може хора като Красен Кралев да управляват. Целта е да дойде някой, който да замете това, което е направил Борислав Михайлов", информира още спортният адвокат.

Чуйте цялото интервю на Георги Градев пред Actualno:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички