Официално: Легендарният Петър Чех обяви новината, която всички очакваха


Официално: Легендарният Петър Чех обяви новината, която всички очакваха

3865 0

Вратарят на Арсенал Петър Чех съобщи, че това ще бъде последния му сезон в професионалния футбол. В края на кампанията дългогодишният страж ще се оттегли в заслужена почивка след една от най-впечатляващите вратарски кариери на нашето съвремие.

"Това е моят 20-ти сезон като професионален играч и изминаха 20 години, откакто подписах първия си професионален договор, така че имам усещането, че сега е моментът да обява, че ще се откажа в края на този сезон", сподели вратарят.

Той добави, че се чувства горд от постигнатото през всички тези години, в които успя да спечели всеки един възможен трофей, в който е участвал. Чех прекара 15 години в най-високото ниво на английския футбол, като 11 от тях бяха с екипа на Челси.

Стражът на "артилеристите" все пак поясни, че ще се отдаде напълно на "червената" кауза оттук до края на сезона, за да помогне на тима да спечели трофей. 36-годишният вратар има 11 двубоя през този сезон на сметката си, след като в повечето мачове остана резерва за сметка на Бернд Лено.

Междувременно стана ясно, че един от вратарите във Висшата лига е на само пет спасявания от историческо постижение на Петър Чех. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички