Петър Чех и "сухите му мрежи", които остават ненадминати (статистика)


Петър Чех и "сухите му мрежи", които остават ненадминати (статистика)

3645 0

Вратарят на Арсенал Петър Чех обяви, че прекратява своята професионална кариера, а новината разтърси футбола на Острова. Бившият страж на Челси обаче остава като един от най-великите вратари в историята на английския футбол, а това е видимо и от ненадминатите му рекорди.

"OptaJoe" ни напомни за две изумителни постижения на чешкия страж. Първото е от сезон 2004/2005, когато Петър Чех запазва 24 "сухи мрежи" във Висшата лига - рекорд, който остава ненадминат в цялата история на шампионата. Второто постижение отново е свързано със "сухите мрежи" на Чех, но този път с общия им брой - 202. Това е с 33 повече, отколкото всеки друг в лигата.

Наскоро стана ясно, че друг от рекордите на Петър Чех е застрашен от един от вратарите във Висшата лига, като ги дели само пет спасявания. Вратарят на Арсенал трудно може да го опази, след като през по голямата част от времето е резерва. Повече информация за рекорда може да откриете тук.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Челси е поставило трансферна цена за Еден Азар. Каква е сумата - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички