„Наказаният“ Антъни Иванов се пусна на Държавното първенство и отсече: Без мен българското плуване загива


„Наказаният“ Антъни Иванов се пусна на Държавното първенство и отсече: Без мен българското плуване загива
Снимка: Getty Images

1561 0

Най-добрият плувец на България – Антъни Иванов участва на Държавното първенство по плуване на басейн "Диана". Това се случи въпреки съобщението на БОК, че наказанието му за спиране на състезателните права за две години е потвърдено от Спортния арбитражен съд в Лозана.

КАКВО СЕ СЛУЧИ ТАЗИ СУТРИН

Иванов стартира в сериите на 100 метра свободен стил на започналия тази сутрин шампионат и даде второ време - 51.68 секунди. Така той се класира за финала тази вечер. Най-бърз в пресявките бе съотборникът на Иванов в ПСК Черно море - Дениел Нанков, с 51.43 секунди.

Вчера от БОК оповестиха, че CAS потвърждава двегодишното наказание на плувеца за три неявявания на извънсъстезателни допинг теста. След това защитникът му Георги Градев опроверга тази информация и отсече, че все още няма влязло в сила наказание заради липса на мотиви по делото.

Първоначално Иванов бе изваден от стартовите списъци на пет дисциплини, но тази сутрин бе добавен и се пусна в първата от тях.

РЕАКЦИЯТА НА АНТЪНИ ИВАНОВ

Без мен българското плуване умира, това заяви пред камерата на bTV Иванов след обявлението от страна на БОК.

 “Мога да ви покажа имейла, в който от WADA написаха на БОК, че са некомпетентни и затова ги изхвърлят от делото. И делото стана аз срещу WADA. А те нямат право дори да участват в делото. И ме обвиниха за съвсем различно нещо“. На въпрос в какво те обвиняват Антъни отговори: “И те не знаят“.

Решението не е ново, просто решението падна. Ще мога да се състезавам утре (б.р. днес) на републиканското първенство. Това да бъде обявена по-ранната информация предполагам се дължи на хора, които не могат да си затварят устата. Ние чакахме финалното решение, което ми дава правото да плувам. Това знам засега“, заяви Иванов пред „БНТ“.

Аз няма да се предам. Дори и решението да остане в сила, дори и да имат тази моментна победа, след година, две или три, аз пак ще съм тук и ще бъда най-добрият плувец. Няма друг действащ български плувец със седем поредни финала на световни първенства“, завърши най-добрият ни плувец. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Градев за наказанието на Антъни Иванов: БОК са аборигени

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички