МОК с предупреждение към спортистите след недоволство заради неотлагането на Олимпиадата


МОК с предупреждение към спортистите след недоволство заради неотлагането на Олимпиадата

540 0

Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че няма идеално решение за заплашената от коронавирус Олимпиада в Токио. Само преди ден бе обявено, че не се обмисля отлагането на Игрите, но това доведе до редица критики от водещи спортисти.

"Това е безпрецедентна ситуация, коята се нуждае от безпрецедентни мерки", каза говорител на МОК след критиките на водещи атлети, че те са били принудени да поемат рискове за здравето си, ако Игрите се проведат по план между 24 юли и 9 август.

"МОК е отдаден на това да намери решение с възможно най-малко негативното влияние върху атлетите, докато запази интегритета на състезанието и здравето на участниците. Нито едно решение няма да бъде идеално в тази ситуация и тъкмо заради това ние разчитаме на отговорността и солидарността на състезателите“, допълни говорителят.

По-рано, олимпийската шампионка в овчарския скок Катерина Стефаниди и седмобойката Катарина Джонсън-Томпсън изразиха опасенията си, след като МОК заяви, че е „напълно отдаден“ да проведе Игрите по план между 24 юли и 9 август. „МОК иска да продължим да излагаме здравето си на риск, здравето на семействата ни и публичното здраве, за да тренираме ежедневно? В момента ни излагате на опасност, днес, не след четири месеца“, написа Стефаниди в Twiitter.

Участието на звездата на Ливърпул Мохамед Салах на Олимпиадата става още повече под въпрос, след като почти със сигурност мърсисайдци ще имат двубои и през лятото. Вижте каква бе ситуацията между него, Клоп и Египет още преди разразилият се проблем с коронавируса - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама