Кубрат проговори за бруталния момент в мача с Мир, посочи защо спря да го удря


Кубрат проговори за бруталния момент в мача с Мир, посочи защо спря да го удря
Снимка: Lap.bg

14501 0

Звездният български боксьор Кубрат Пулев коментира най-силната част от битката му срещу Франк Мир на събитието Triad Combat в Тексас вчера сутринта българско време. Както е известно, 40-годишният боксьор победи с технически нокаут американеца още в първия рунд, но ако не бе спрял да му нанася удари в един момент, мачът можеше да завърши далеч по-лошо за Мир.

След този епизод заваляха коментари в интернет, в които фенове и специалисти се питаха защо реферът на мача в този нов вид спорт се забави толкова, за да спре битката. Те изразиха мнение, че ако самият Пулев не бе проявил милост, можеше дори да убие съперника си.

"Близкият бой в този спорт е по-различен от бокса. Смятам, че се справих идеално, влязоха два много тежки удара, даже се учудих как той остана прав. На момента вземах решенията. Все пак това за мен е спорт, не го приемам за война и трябва да има спортменство. В онзи момент видях, че Мир не е добре, очаквах реферът да се намеси по-рано. Това е въпрос на победа, не да накараме някой да влезе в болницата", коментира Кобрата пред bTV от Арлингтън. Повече за ситуацията и видео от момента можете да прочетете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички