Кубатов съхрани шансове за медал в Белград, Назарян отпадна без такъв


Кубатов съхрани шансове за медал в Белград, Назарян отпадна без такъв
Снимка: Lap.bg

1779 0

Българският борец Стоян Кубатов запази шансовете си да зарадва родината ни с медал от Световното първенство в Белград, след като тази вечер бе изтеглен на репешажите.

Той се включи в неолимпийската категория до 72 кг и започна с победа. Кубатов надви корееца Джи Йон Ли с 4:0, след като направи едно пренасяне от партер в първата част.

На осминафиналите българинът срещна французина Ибрахим Ганем, който на европейското първенство се бори на олимпийската категория до 77. Ганем спечели с 5:1, а в четвъртфиналите надви и Ибрахим Магомедов. След това французинът се наложи с 4:0 срещу бронзовия медалист от миналата година Селчук Джан от Турция.

Така той изтегли Кубатов на репешаж, в който българският национал ще срещне Ибрахим Магомедов. Схватката е утре в обедната сесия.

За голямо съжаление, Едмонд Назарян бе елиминиран в олимпийската категория до 60 кг класически стил на световното първенство по борба в Белград след поражение на старта.

Еди стартира на турнира срещу европейския шампион от 2020 Кеворк Гарибян от Армения, който го пренесе от партер и спечели срещата с 9:0. Той обаче отпадна на полуфиналите в Белград, където се изправи срещу двукратния световен шампион и сребърен медалист от Токио 2020 Кеничиро Фумита.

За Назарян, който пък е действащ континентален първенец и миналогодишен световен вицешампион, остават още два шанса да се класира на Олимпиадата в Париж през пресявките през пролетта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички