Браво! Рамазан Рамазанов с първи медал за България на Световното първенство по борба


Браво! Рамазан Рамазанов с първи медал за България на Световното първенство по борба
Снимка: БФ Борба, Start-photo.bg

2070 0

Рамазан Рамазанов донесе първи медал за България на световното първенство по борба в Белград, Сърбия. Родният национал в свободен стил стигна до бронзово отличие в неолимпийската категория до 70 килограма.

Рамазанов срещна на финала за 3/5 място представителя на Киргизстан Ерназар Акматалиев който печели медали на две поредни световни първенства. На третото той обаче отстъпи на българския национал. Схватката започна с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и завърши с предимство първата част на схватката.

Европейският вицешампион добави към актива си и движение за четири точки, което допълнително увеличи шансовете му за победа. Акматалиев спечели късно четири точки срещу българския национал за 4:6, но Рамазанов отговори с още две и затвори схватката.

По-рано в турнира българинът се справи последователно с Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният борец в категорията, но там българският национал отстъпи с 2:13 на Амир Яздани (Иран).

Утре и Георги Вангелов ще има шанс да се бори за бронз, но през репешажи в олимпийската категория до 57 кг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Дарлан сбъдва втора мечта в Левски, почитател е на Шави и обещава да не пуска топката

Това лято Левски е пестелив откъм селекция, като взе само един нов играч, но се очаква съвсем скоро да представи...

Реклама
Най-четени новини

виж всички