Гордост! Мими Христова размаза опонент за само 2' и спечели медал от Световното по борба


Гордост! Мими Христова размаза опонент за само 2' и спечели медал от Световното по борба
Снимка: БФ Борба

1553 0

Мими Христова донесе нов повод за гордост на България, след като спечели бронзов медал на Световното първенство по борба, което се провежда в Белград, Сърбия. Това се случи след победа над Татяна Паулават от Беларус.

Дуелът в категорията до 65 килограма продължи едва две минути и завърши с категоричен успех след туш. Това е втори медал за България от надпреварата, след като Рамазан Рамазанов (до 70 килограма) също завоюва бронзово отличие (в свободния стил при мъжете).

Припомняме, че категорията, в която Мими Христова спечели своя сребърен медал - до 65 килограма, няма да присъства в програмата на Париж 2024, тъй като не е олимпийска.

Междувременно, Биляна Дудова ще се бори на репешажите в четвъртък в търсене на медал и олимпийска квота. Тя бе изтеглена в 62-килограмовите от Сакура Мотоки, която я победи на осминафиналите. Българската националка ще започне репешажите срещу Арюхан Джамбаева от Узбекистан.

София Георгиева също стигна репешажите, но на 72 кг. с помощта на монголката Енкх-Амарин Даванасан, която я победи в четвъртфиналите. Първата съперничка на Георгиева ще бъде полякинята Наталия Стшалка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички