В търсене на реванш: Биляна Дудова ще се бори за бронз на Световното по борба


В търсене на реванш: Биляна Дудова ще се бори за бронз на Световното по борба
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

976 0

Шампионката от Осло 2021 Биляна Дудова ще се бори за бронз на световното първенство по борба в олимпийската категория до 62 кг за жени. Тя се справи успешно две съпернички в репешажите. Тази вечер тя ще има възможност да вземе реванш от настоящата вицешампионка Грейс Булен от Норвегия.

Шанс за реванш

Дудова започна репешажите с категорична победа с 11:0 срещу Арюхан Джамабаева от Узбекистан, след което срещна опитната бразилка Лайш Нунеш. Южноамериканката избра защитна тактика, не атакува нито веднъж българката и това доведе до загубата й по критерий и с наказателна точка за пасивност в полза на Дудова.

Тази вечер след 19 часа Дудова ще се изправи срещу Булен за бронз и олимпийска квота. Двете се срещнаха за последно през пролетта, когато норвежката надви българската националка на полуфиналите на европейското първенство в Загреб в драматична схватка.

София Георгиева (72) загуби в репешжите от Наталия Стрзалка с 1:6 и отпадна от надпреварата. Айк Мнацаканян започна с успех в класическия стил след 1:3 срещу мексиканеца Бенитес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички