Критикуващият руски ансамбъл взе златото на Световното въпреки грандиозна грешка


Критикуващият руски ансамбъл взе златото на Световното въпреки грандиозна грешка
Снимка: Getty Images

1984 0

Ансамбълът на Русия по художествена гимнастика очаквано спечели титлата в многобоя на Световното първенство в Япония. Направи впечатление обаче, че те го сториха въпреки грандиозна своя грешка.

Това го прави куриозно, тъй като в страната не спряха да критикуват България след Олимпийските игри, на които нашият ансамбъл грабна златото, а техният остана със среброто. Красноречив е и примерът с израелката Линой Ашрам. Русия бе изключително възмутена как тя е станала шампионка, след като е допуснала грешка при едно от изиграванията си.

Днес (29.10) руският ансамбъл спечели титлата, въпреки че при изпълнението им с обръчи и бухалки единият уред се озова на килима. Те все пак получиха най-високата оценка (42,100) за смесеното съчетание. На топки бяха по-убедителни и получиха 46,250 точки от съдиите.

На второ място остана Италия след 41,650 точки за смесена композиция (първоначално бяха 41,250, но след контестация бе променено) и 44,350 на топки (там също имаше контестация, но неуважена).

Трети остана Беларус (40,500 за обръчи и бухалки и 44,900 за пет топки). Припомняме, че олимпийските шампионки от България не участваха заради контузия на Лаура Траатс. А по този повод наскоро от отбора на Русия пак се заядоха с българските златни момичета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички