Жалко! Боряна Калейн на два пъти остана на крачка от медалите на Световното по художествена гимнастика


Жалко! Боряна Калейн на два пъти остана на крачка от медалите на Световното по художествена гимнастика
Снимка: Lap.bg

2879 0

На Световното първенство по художествена гимнастика българката Боряна Калейн бе съвсем близо до бронзовия медал, но той ѝ убегна в две дисциплини. Тя завърши на 4-тите места и на обръч, и на топка. Дебютантката Татяна Воложанина пък се класира на 7-о място на топка.

Калейн първо изигра композицията си на обръч и се справи на доста добро ниво, като получи оценка от 25,700 точки. Пред нея обаче се наредиха последователно София Рафаели от Италия (25,850 точки), Алина Харнаско от Беларус (25,950 точки) и съответно световната шампиона Дина Аверина от Русия (25,750 точки).

Малко след това Боряна излезе в японския град Китакюшу и за композицията си на топка. За съжаление, там допусна една грешка, която повлия на крайната ѝ оценка - 26,350, която също я остави на крачка от медала.

И тук световна шампионка стана Дина Аверина от Русия (29,125 точки), а до призовите места стигнаха и Арина Аверина от Русия (27,675 точки) и Алина Харнаско от Беларус (27,300 точки). 7-ата Воложанина пък получи 25,350 точки.

Световното първенство по художествена гимнастика продължава, като наред са квалификациите и финалите на бухалки и ленти. Те ще се състоят през утрешния ден (28 октомври - четвъртък).

Илиана Раева пък говори за контузията на Лаура и факта, че ансамбълът пропуска Световното първенство.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички