Златните момичета се прибраха задружни, ето кога е бенефисът на ансамбъла ни


Златните момичета се прибраха задружни, ето кога е бенефисът на ансамбъла ни
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

480 0

Ансамбълът по художествена гимнастика на България се прибра в София. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова не участваха на Световното първенство по художествена гимнастика в Япония поради контузия на Лаура. Така се оказа, че Олимпийските игри в Токио, на които грабнаха златото, се оказаха последното състезание за тях. Те разкриха, че бенефисът им ще е на 16-и декември.

"От гледна точка на настроението в отбора вече сме по-добре, не сме увесили нос. Ние все пак завършихме кариерата си в олимпийско злато, така че не бих казала, че това е по някакъв начин лош край. Относно травмата - сега се прибирам и ще започнем да я лекуваме. “Нямаше как да предвидим тази ситуация. Разбрах колко ме обича този отбор. Аз също много ги обичам" - говори първа Лаура на летището.

"Предстои ни бенефис на 16 декември, дано всичко да е наред. Абсолютно няма никакво място за отчайване. Това не ни се беше случвало да прекратим състезание за тези пет години, но и това ни се случи, така че сме видели от всичко. Един спортист може да си тръгне от спорта, когато е получил или любовта на хората или е вдъхновявал много хора, разплаквал и карал да се гордеят. Ние това го направихме, а освен това спечелихме и най-големият златен медал в историята на българската художествена гимнастика, така че сме щастливи.

Лаура е човек, който ще стиска зъби до последно. Никога няма да каже "Не", няма да играем, дори е готова да рискува здравето си, за да участваме на това състезание. Но наистина здравето е най-важно, нямаше смисъл да поемаме този огромен риск. Така че се взе абсолютно най-правилното решение да прекратим участието си и съм сигурна, че е за добро" - сподели капитанът Симона Дянкова.

"Разбира се, че не сме си представяли така финала, но последното ни голямо състезание остават олимпийските игри в Токио и там получихме нашия мечтан финал. Може би за по-добро не знаехме, че това е последното ни състезание. Смятаме, че всичко завърши супер. В живота много често има непредвидени ситуации, както стана и сега, но по-важно е как реагираме на тях и мога да уверя всички, че сме убедени, че това беше правилното решение за това състезание" - добави Стефани Кирякова.

Мадлен Радуканова също коментира: "Това не е първият момент, в който си казваме, че се обичаме. В тези 5 години показахме една на друга, доказахме, че сме отбор, приятелки извън залата и каквото и да се случва, ще се подкрепяме. Това няма да се промени".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


От двете страни на "Дерби д'Италия": Кои футболисти играха за Интер и Ювентус?

"Дерби д'Италия" между Интер и Ювентус е най-чаканият мач от феновете на Серия А. За 242-ри път двата гранда...

Реклама

Най-четени новини


виж всички