Стара и много сериозна травма е пречупила "златната" ни гимнастичка Лаура Траатс


Стара и много сериозна травма е пречупила "златната" ни гимнастичка Лаура Траатс
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

3515 0

Лаура Траатс, която е част от ансамбъла ни по художествена гимнастика, е получила стара и много сериозна травма. Това е причината за отказа на българския отбор да участва на Световното първенство, разкри президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Травмата е много сериозна. В момента е много обострена след двете тренировки там и докторът ни е категоричен, че не може да играе. Тя има дискова херния на прешлените на врата, което е много сериозно", каза Раева в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Тя е разговаряла с момичетата, които били категорични, че здравето на приятелката им е най-важно. Относно резервата на ансамбъла и защо не зае мястото на Траатс, Раева твърди, че тя трябва да участва в поне едно от съчетанията, за да пътува с тях за Япония.

"Нямаше такъв вариант. Не сме предполагали, че травмата на Лаура ще се обостри". В правилника, който е удължен в рамките на тази година, всяка група на ансамбъл се състои от пет гимнастички и резерва, която да влезе в случай на травма. Не е подчертано, че резервата трябва да играе.

"Ние знаем, че състезателката задължително трябва да играе в едно от съчетанията", коментира президентът на федерацията. През август гимнастичките стъпиха на олимпийския връх, а световното първенство трябваше да бъде последният турнир за "златните момичета" преди да прекратят състезателните си кариери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички