Красен Кралев изнесе вижданията си пред ЕС как спортът да се справи с кризата


Красен Кралев изнесе вижданията си пред ЕС как спортът да се справи с кризата
Снимка: БГНЕС

992 0

Министърът на младежда и спорта в България - Красен Кралев, участва в във видеоконференция с останалите министри на спорта в страните от Европейския съюз. Целта на срещата бе да се обсъди начинът, по който държавите да се справят с възобновяването на спортния сектор, който пострада заради кризата с коронавируса.

"Възстановяването на спортната икономика е огромна отговорност за всички държави-членки, Европейския съюз и спортното движение трябва да бъде един от основните стълбове в следващия работен план на ЕС за спорта. Убеден съм, че обединени ще се справим с това предизвикателство и ще осигурим възможно най-добрите възможности за следващите поколения. Спортът трябва да отговаря на условията за получаване на подкрепа от ЕС чрез финансирането, предвидено в актуализирания бюджет на ЕС за следващия програмен период, включително структурните фондове, инструмента за възстановяване на ЕС след COVID-19, програма "Еразъм+" и всички други съответни програми" - смята Кралев.

"Ефективното ограничаване на разпространението на вируса ни позволи постепенно да възобновим сектор "Спорт" от началото на месец май. Възобновяването на спортните дейности повдигна духа на българите. Въпреки това, е много важно всички спортисти и граждани да бъдат максимално внимателни, докато не се намери ефективно лечение срещу вируса. Правителството също така гарантира, че бюджетите на спортните федерации за 2020 г. остават непроменени въпреки големия брой отменени спортни събития. Тези средства ще бъдат използвани за тренировъчни лагери и дейности. България планира да удвои финансирането на спортните клубове през 2021 г." - информира колегите си той относно ситуацията в България.

А наскоро Красен Кралев сподели, че държавата не може да финансира клубове заради дългове на БФС. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички