Заради COVID-19: Футболистите в Първа лига ще трябва да се запознаят с 13 страници нови правила


Заради COVID-19: Футболистите в Първа лига ще трябва да се запознаят с 13 страници нови правила

381 0

Всички клубове и футболисти от елита на българския футбол ще трябва да се запознаят с документ от 13 страници, в който са описани всички правила във връзка с COVID-19 и подновяването на първенството след две седмици. Указанията са изготвени от Българския футболен съюз, а днес бяха утвърдени от спортния министър Красен Кралев.

Целта на концепцията е да бъде намален рискът от заболяване сред всички участници в шампионата в Първа лига и Купата на България. Подробно са описани условията, при които е позволено провеждането на футболни двубои, както и максималния брой на лицата, които имат право да присъстват на стадиона в отделни часови периоди.

Въвежда се регулярно тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчния и състезателния процес. Лекарите на отборите са отговорни за организацията на тестването и документирането на резултатите. Всички клубове ще бъдат запознати с информационна кампания за поддържане на оптимална хигиена и ще бъдат задължени да подпълват въпросници за евентуални подозрителни състояния по време на тренировки и мачове.

След утвърждаването на мерките няма пречки професионалните отбори у нас да участват в контролни срещи, които са разрешени от 27.05.2020 г., т.е. седмица преди подновяването на шампионата. Цялата концепция може да откриете ТУК.

И докато спортното министерство и БФС работят по възобновяването на футбола у нас, същите две институции ще ходят на съд, за да решат спор за похарчени стотици хиляди левове държавни пари (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама