Комисията за олимпийска подготовка започна работа, обсъдиха тренировките на състезателите


Комисията за олимпийска подготовка започна работа, обсъдиха тренировките на състезателите
Снимка: Министерство на младежта и спорта

1025 0

Комисията за олимпийска подготовка, определена със заповед на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, проведе първо работно заседание, съобщиха от пресцентъра на спортното ведомство.

На него се разгледаха тренировъчните планове на състезатели от над 10 спортни федерации. По време на срещата бе обсъдена и методиката на подготовка.

В комисията за олимпийска подготовка участват експерти от Министерството на младежта и спорта, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Българския олимпийски комитет.

58 спортни федерации са подали проекти по Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г.

Крайният срок за кандидатстване изтече на 21 януари. Предстои разглеждането на проектите, като то ще бъде извършено във възможно най-кратък срок.

Все още продължава приемът на документи по Програмата за развитие на спортните клубове за 2022 г. Към настоящия момент са постъпили проекти на 90 спортни клуба. Крайният срок за кандидатстване е 11.02.2022 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички