Кога ще има български разработчик на виртуални спортове?


Кога ще има български разработчик на виртуални спортове?
Снимка: iStock

1401 0

Все по-често забелязваме, че една от интересните теми е именно тази за виртуалните спортове. Не трябва да се изненадваме от този факт, особено след като забележим, че родните платформи като Палмсбет онлайн вече могат да се похвалят с една от най-добрите секции, която освен добър реализъм, добавя и всички познати футболни отбори, както и останалите интересни дисциплини, които са налични в тази секция.

Един интересен факт е, че това обаче не е точно спортна дисциплина. Виртуалните спортове са симулация на добре познатите дисциплини, там можем да открием футбол, конни надбягвания, гонки с кучета и още много други. Дори отборите често са с реалните си имена и се стремят да направят симулацията по-реална. Срещите обикновено са няколко минути и обратите са точно толкова вълнуващи, колкото и в реалния спорт.

Това, което не ги прави точно спортове е фактът, че зад всяко решение стои компютър, а точно такъв е необходим и за голяма част от казино игрите, които до голяма  степен за зависими от същата технология. Какво имаме предвид? При виртуалните спортове, всеки отбор получава някакъв коефициент.

Например Барселона може да бъде с много по-високи шансове, спрямо Хетафе. Компютърът знае това и при евентуална среща и с помощта на случайния генератор на числа, може да проведе срещата, като не трябва да забравяте, че така нареченият случаен генератор може да изненада мнозина. Неговата опция е да дава числа в определен интервал, като именно те са точките за всеки от двата отбора на терена. Победител е онзи, който успява да натрупа максималният брой първи. До голяма степен и по същият начин работят останалите игри като рулетката, ротативките, всички игри на маса и други.

Ако обаче обърнем внимание на заглавието, трябва да се замислим защо все още няма български разработчик на виртуални спортове? Все пак в България присъстват две сериозни компании в лицето на EGT и CT Gaming, които са експерти в създаването на онлайн игри за редица казина по цял свят, следователно можем да бъдем сигурни, че разработката на виртуални спортове не само няма да ги затрудни, но и най-вероятно няма да отнеме много време за пускането им. Въпреки това, роден производител все още липсва. Каква е причината?

Нека започнем от малко по-далече. За създаването на виртуален спорт са необходими няколко елемента, като всеки един от тях е доста скъп. На първо място ще говорим за лицензите. Всеки отбор притежава такъв и не го предоставя толкова лесно, той изисква някаква форма на инвестиция, като няма такава, която да го купи завинаги – в повечето случаи говорим за годишна такса. Компаниите често мислят някакви интересни заместители, които биха  подсказали много бързо кой отбор е предпочел да не предоставя своя лиценз. Познавате имена  като Blue London, като те бяха често срещани в някои футболни симулатори.

След това можем да се замислим колко сложна е ситуацията с анимирането на футболистите, поведението им на терена и още някои  други детайли, които могат да се отразят – създаването на самия софтуер би изглеждало като по-лесната задача. Не на последно място ще видим, че реално големите брандове закупуват виртуални спортове, които притежават огромен брой лиги и първенства, а това допълнително оскъпява целия процес.

Ако има симулация на родното първенство, то тя трудно би могла  да върне първоначалната си инвестиция и още по-трудно би могла да се котира в Европа и да се предлага като продукт. Не казваме, че няма да е вълнуваща, но на този етап технологията е все още твърде скъпа и неоправдана за нашия случай. Най-вероятно в бъдеще можем да видим нещо подобно, но на този етап плановете са все още далечни и дори не е сигурно дали даден бранд работи върху подобна, ако го прави, това ще е много приятна изненада.

С други думи, родните производители от iGaming сектора могат да направят виртуален спорт, при това  доста добре, но отклоняването на ресурси няма да бъде рентабилно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички