Класация най-добри голмайстори в efbet лига за този сезон


Класация най-добри голмайстори в efbet лига за този сезон
Снимка: Guliver/GettyImages

2279 0

До този момент в родното първенство сме станали свидетели на близо 457 гола и подозираме, че цифрата най-вероятно ще се увеличи в следващите седмици, защото макар и вече да говорим и да имаме теоретичен шампион, останалите тимове спокойно могат да довършат интригата на терена и да оформят редиците до самия край. Не трябва да забравяме, че Еф бет наистина промени изцяло футболната лига и ни позволи не само да се възползваме от качествената игра, но и да видим по-сериозната борбеност на отборите.

Както винаги, класацията винаги ни показва и някои от най-добрите голмайстори, но както се досещаме, крайният резултат може да бъде много противоречив, защото в това класиране ще открием, че индивидуалните играчи така или иначе не могат да изтеглят отбора си напред, както се очаква.

Логично е, че след като Лудогорец се позиционираха и бетонираха първото място, техен футболист да бъде напред в класирането. При около 62 попадения е логично и техен футболист да оглавява класирането. Клаудиу Кешерю е успял да отбележи 20 гола от въпросните и с това да се смята за голмайстор на сезона, поне на този етап. Пропуснал е само една дузпа, реванширал се е с 3 отбелязани и всичко останало са успешни положения.

На второ място се позиционира футболист на Черно море, който по-рано напусна отбора и като свободен агент се отправи за Турция. Матиас Курьор има подобно поведение и често е ухажван от други тимове, а  след като заплатата е добра, не можем да очакваме да се задържи, поне не и на този етап. Черно Море са инкасирали около 30 гола, като Матиас е вкарал половината от най-различни положения, но не и от дузпи. Защо Черно Море не са по-напред в класацията? При отбелязани 30 гола и допуснати 26 е логично да ги намираме по-надолу.

Атанас Илиев е гордостта на Ботев Пловдив. Отборът е успял да отбележи  26 гола, като 14 от тях са заслуга на Илиев. Той също не е проявявал желание да отбелязва от дузпи. Следващите два резултатни играча идват от Бероe Стара Загора. Мартин Камбуров и Алюн Фол са голмайсторите на отбора. Камбуров е успял да отбележи 18 гола - 6 от тях от дузпи, докато Фол има 9 попадения и една пропусната дузпа. Тоест двамата са успели да отбележат над половината голове на Берое. Редно ли е да наричаме всички изброени - голмайстори?

До някаква степен е повече от ясно. Има и причина за всичко това. След като общият брой вече беше посочен, 5-мата голмайстори са успели да отбележат към този момент - само те от всички играчи в отборите - 76 гола. Отново подозираме, че за малцина тази цифра не е чак толкова висока, но нека не забравяме, че при наличието на 14 отбора и толкова попадения, лидерите наистина успяват да спечелят спокойно вниманието на аудиторията. А и нека не забравяме, че колкото по-високи са успехите, толкова по-сериозни стават и шансовете за трансфер, защото точно тези резултати наистина са от най-голямо значение.

Напомняме на читателите, че най-вероятно тези цифри ще се променят, особено след като има още малко срещи, които ще донесат точки на отбора, следователно някои цифри биха се променили, но не очакваме изненади относно голмайсторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички