Жалко! Стилияна Николова и Боряна Калейн се разминаха с медалите на многобоя във Валенсия


Жалко! Стилияна Николова и Боряна Калейн се разминаха с медалите на многобоя във Валенсия
Снимка: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

2109 0

Родните грации Стилияна Николова и Боряна Калейн не успяха да стигнат до почетната стълбичка от многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия. За съжаление, представителките ни допуснаха грешки в изиграванията си, което им коства много. Николова завърши четвърта, а Калейн шеста.

Стилияна Николова започна добре с топката, но в края я изпусна, което и донесе оценка от само 32 точки. При излизането си на килима за съчетанието с лента Николова не чу началния сигнал и остана на килима, докато домакините реагират и я пуснат отново - това доведе до спад в концентрацията, грешки и ниска оценка от 29,600. С бухалките българката бе по-стабилна и получи 33,500 пункта, а в последното си изиграване - с обръч бе безапелационна и бе оценена с най-високата оценка на този уред от 35,550 точки.

Другата българка във финала на многобоя - Боряна Калейн, стартира с s бухалките, което впечатли испанската публика, а на нея й донесе оценка от 33,800 точки. В изпълнението си на лента абсолютната европейска шампионка също се справи добре и бе оценена с 32,300 точки. След това обаче последваха грешки на обръч и топка и оценки от 31,950 и 31,900.

Победителка в многобоя стана Дария Варфоломеев от Германия, втора се завърши световната шампионка от София 2022 София Рафаели, а трета бе израелката Дариа Атаманов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички