Браво! Стилияна Николова завоюва първи медал за България от Световното по художествена гимнастика


Браво! Стилияна Николова завоюва първи медал за България от Световното по художествена гимнастика
Снимка: Getty images

28889 0

Родната грация Стилияна Николова стигна до първи медал за България от Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия, Испания.

 

18-годишната ни състезателка грабна бронза на топка след много силно представяне във финала и оценка от 35,150. Съдиите присъдиха златния медал на Дария Варфоломеев, а втора остана действащата световна шампионка и златна медалистка на топка от София през 2022 година - София Рафаели. Боряна Калейн също се справи без грешки с топката си, но остана в подножието на класирането с оценка от 33,800.

Във финала на обръч Николова допусна грешка, след като изпусна уреда от ръката си, а следт това се стигна до нови две неточности и осмо място с 32,350 пункта.

Боряна изигра добре съчетанието си с обръч, но оценката от 33,950 точки отново я остави на косъм от отличието. Титлата на обръч бе спечелена германската представителка Дария Варфоломеев с 35,750. Втора остана София Рафаели, която бе с 35,250, а Фани Пигнички спечели втория унгарски медал в историята от Световното първенство, стигайки до бронзовото отличие.

В четвъртък (24 август) надпреварата продължава с квалификациите на бухалки и лента. На бухалки България ще бъде представена от Стилияна Николова и Боряна Калейн, а на лента ще играят Калейн и Ева Брезалиева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички