Илиана Раева: Започваме много сериозно да работим за Олимпиадата


Илиана Раева: Започваме много сериозно да работим за Олимпиадата
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

462 0

Делегацията на българската художествена гимнастика се прибра на родна земя след успешното Европейско първенство в унгарската столица Будапеща. Там родните ни състезателки спечелиха четири титли и общо девет медала.

Президентът на БФХГ Илиана Раева застана пред медиите, където сподели своите впечатления от надпреварата, като заяви и свои притеснения относно конкуренцията какви мерки ще вземе за предстоящата Олимпиада в Париж това лято.

Още: Боряна Калейн стана европейска шампионка, Стилияна Николова плътно зад нея

"Честно да ви кажа аз съм много съм притеснена, много се радвам, но съм и много притеснена след един такъв голям успех. Два пъти по-строга ще бъда, два пъти повече ще изисквам и от момичетата и от треньорите. Още там направихме един бърз анализ. Има неща, които трябва да пипнем, неща, на които да обърнем сериозно внимание. Ние бяхме огромен стимул за нашите конкуренти на това състезание. Ще има малки промени по съчетанията, просто трябва много да се работи. Аз лично съм притеснена повече от този успех, отколкото съм щастлива", каза Раева.

Тя разкри и кога родните момичета започват същинската работа по подготовка за Игрите във френската столица.

"Много е важно това представяне преди олимпиадата, но в никакъв случай това не трябва да не успокоява нито състезатели, нито треньори. Олимпиадата е съвсем различно състезание, всичко минава заминава. Това състезание е вече история. Сигурна съм, че съперниците ни ще вземат много сериозни мерки. Два дни сега ще починат и започваме много сериозно да работим за олимпиадата. И ние трябва да вземем същите мерки, защото конкуренцията не спи. Много е силна конкуренцията и ще бъде много тежка олимпиада. Най-големите ни съперници Израел, Испания, Кипър, всички дойдоха и ни казаха, че сме свършили изключителна работа и сме много силни", допълни президентът на родната гимнастика.

 

Още: Историческо! 3 от 3 за България на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща

България поведе в отборната надпревара на Европейското в Будапеща

Боряна Калейн и Стилияна Николова с нови медали на Европейската купа в Баку

Чакането свърши: България грабна отборната титла на Световното по художествена гимнастика

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички