България поведе в отборната надпревара на Европейското в Будапеща


България поведе в отборната надпревара на Европейското в Будапеща
Снимка: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

595 0

С квалификацията при жени (индивидуално) със съчетания с бухалки и лента продължи третият състезателен ден на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Будапеща. България е представена от триото Боряна Калейн - Стилияна Николова - Елвира Краснобаева.

Стилияна Николова поведе в квалификацията с актив от 101.950 (35.950 на обръч, 33.500 на топка и 32.500 на лента). Възпитаничката на Валентина Иванова е с временна четвърта оценка на лента. Николова вече си осигури два финала вчера - на обръч и топка.

Отличен дебют на Краснобаева във възраст "жени"

Още: Ансамбълът на България със златен и бронзов медал от Европейската купа в Баку

Боряна Калейн заема временно трето място със сбор 101.200 (36.550 на обръч, 30.050 на топка и на 34.600 бухалки) в квалификацията за индивидуалния многобой утре. С резултат от 34.600 на бухалки Боряна оглави класирането на този уред.

Вчера възпитаничката на Марияна Памукова си осигури място за финала на обръч с най-висок резултат отново с 36.550. Това е най-високият резултат до момента на първенството.

За индивидуалния многобой се класират най-добрите 24 гимнастички от квалификацията, като се сумират трите най-високи резултата от квалификацията.

Отличен дебют имаше Елвира Краснобаева във възраст "жени" на Европейско първенство. Грацията на Светлана Юриевна бе оценена с 33.200 на бухалки, което е четвърти по сила резултат към момента и трети по сила на лента от 32.800.

Още: Боряна Калейн и Стилияна Николова с нови медали на Европейската купа в Баку

България поведе в отборната надпревара с актив от 269.150. На временната втора позиция е отборът на Германия със сбор от 265.500, а топ 3 се допълва от тима на Унгария с актив от 257.250.

БРАВО! Безгрешна Стилияна Николова със злато в невиждани битки - победи и Боряна Калейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички