Христо Христов: Повечето щяха да си продадат душата за тия пари, аз отказах, защото съм патриот


Христо Христов: Повечето щяха да си продадат душата за тия пари, аз отказах, защото съм патриот
Снимка: Bulgaria Weightlifting

812 0

Европеският шампион във вдигането на тежести в категория до 109 килограма от Тирана (2022 година) - Христо Христов, разказа повече за живота си. Той сподели, че далеч не е разполагал с възможности като по-малък.

Освен това Христов заяви, че е получавал много оферти да се състезава за чужди страни, под техния флаг и да чува техния химн. Той обаче е категоричен, че никога не би го сторил, въпреки че по думите му мнозина биха си продали душата за "тия пари".

"Повечето щяха да си продадат душата за тия пари. А аз ги отказах, защото съм патриот. Защото аз съм казал, че няма да слагам чуждо знаме на гърдите си и не искам друг химн да чувам. Имал съм такива предложения, които щяха да ми оправят живота.

Защото от изключителна бедност да стигнеш до там, че някой да иска да ти купи това, което можеш да правиш, не е малка цената, която те плащат. Не е малка и цената, която аз щях да платя... Щях да съм предател. Аз съм човек, който е тръгнал от изключителна бедност. Имало е моменти, в които сме нямали ток и вода с години.

Най-важно е да имаш храна на масата, къде да си положиш главата, за да не те вали дъждът, и здраво семейство. Ако ги нямаш тези неща, каквото и да имаш - не е важно. Без семейство и приятели, които да те подкрепят, си нищо - една фигура, съществуваща в пространството" - разказа той за bTV.

Неотдавна Христо Христов донесе медал на България и остана близо до голямата мечта на Световното по вдигане на тежести.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички