Биляна Дудова ще се възстанови напълно до месец


Биляна Дудова ще се възстанови напълно до месец
Снимка: Сайт на Федерацията по борба

1470 0

Биляна Дудова е изписана в отлично състояние. Спортистката беше приета с порезна рана в лява предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове. Това обясни на брифинг пред журналисти, доц. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия, който лично е обработил хирургично раната.

Самата рана е била с давност 15 часа. Вчера пациентката е била превързана отново, а днес, преди обяд, беше изписана от болницата в отлично състояние. При изписването Биляна Дудова е била напълно спокойна и си е тръгнала от лечебното заведение на собствен ход, поясни доц. Филипов. „Към днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка“, допълни той.

Категорично няма да й пречи да спортува, но с оглед на мястото, където е нараняването, смятам, че тя е извадила късмет. Не мога да ви кажа в момента дали си е вкъщи, но е изписана от болницата. Чувстваше се перфектно, спокойно си тръгна на собствен ход. Имахме намерение да извикаме психолог, но федерацията предпочете да работи с техен психолог, така че оттук-натам те ще имат отношение по този въпрос“, добави доц. Филипов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички