Велико! "Детето чудо" Едмонд Назарян е европейски шампион


Велико! "Детето чудо" Едмонд Назарян е европейски шампион
Снимка: Фейсбук

9699 0

18-годишният Едмонд Назарян се превърна в европейски шампион в борбата още в дебюта си на голямо първенство при мъжете! Синът на легендата Армен Назарян надигра руснака Виталий Кабалоев със 7:3 в категория до 55 кг по класически стил от финала на Европейското първенство в Рим.

Руснакът първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Последва зрелищно прехвърляне на опонента, което доведе до нови две точки и увеличаване на аванса до 5:0 за българина.

Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1. 25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, но в крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели европейската титла.

Едмонд Назарян стигна до финала след три победи - две с технически туш и туш на полуфиналите, където се справи със световния и европейски шампион от 2018 година Елданиз Азизли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички