Гейджи нокаутира Фъргюсън и е новият шампион в лека категория на UFC


Гейджи нокаутира Фъргюсън и е новият шампион в лека категория на UFC
Снимка: Getty Images/Guliver

2259 0

Американецът Джъстин Гейджи е новият шампион в лека категория на UFC, след като изненадващо нокаутира ветерана Тони Фъргюсън в най-очаквания мач от UFC 249. 31-годишният Гейджи тотално надигра съперника си в рамките на пет рунда и малко преди края постигна технически нокаут, за да запише най-престижната победа в кариерата си.

Двубоят не разочарова феновете на смесените бойни изкуства, като двамата бойци реализираха общо 279 значими удара, което е рекорд в историята на UFC за мач, в който не е имало удар в позиция клинч или на земята.

36-годишният Фъргюсън за пореден път доказа, че е един от най-коравите бойци в спорта, като издържа на истинска канонада от удари, преди да бъде спрян малко преди края на мача. След края на срещата и двете очи на Фъргюсън бяха почти затворени от тежките удари на съперника.

"Казах на треньорите си, че съм готов да умра в октагона днес. Такава трябва да е нагласата, за да спечелиш. Трябваше да загубя, за да променя стила си. И при двете ми загуби допусках твърде много удари и се забавлявах твърде много", сподели след мача Гейджи, който вече е с баланс от 22 победи и 2 поражение, докато Фъргюсън има 24 успеха и 4 загуби.

Фъргюсън трябваше да се бие с доминатора Хабиб Нурмагомедов, но битката пропадна заради пандемията от коронавирус, тъй като руснакът твърдеше, че няма как да напусне родината си. "Бях подготвен за Хабиб, не за страйкър", призна американецът. Самият Хабиб поздрави Гейджи за победата. "Много впечатляващо, поздравления. Много умно проведен бой", написа той в Туитър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички