Два изстребителя F-16 и 25 000 души посрещнаха шампиона Вингегор (ВИДЕО)


Два изстребителя F-16 и 25 000 души посрещнаха шампиона Вингегор (ВИДЕО)
Снимка: Instagram: jumbovisma_road

1660 0

Хиляди фенове на колоезденето и сънародници на Йонас Вингегор се стекоха в центъра на Копенхаген, за да приветстват тазгодишния шампион от Тур дьо Франс.

25-годишният датчанин триумфира преди броени дни в най-голямото колоездачно състезание, като стана едва вторият представител на скандинавската страна, който печели "жълтата фланелка".

Единствен преди него остава само Бярне Рийс, който го стори през 1996 година. Тазгодишното 109-о издание на Обиколката на Франция потегли именно от Дания, където в първите три състезателни дни се стекоха няколко милиона души, за да подкрепят състезателите.

"Аз и брат ми си взехме почивен ден, за да дойдем тук и да отпразнуваме победата на Вингегор", заяви за Ройтерс 29-годишният Рене Макс Хансен, който е местен почитател на колоезденето.

"Аз самият карам колело и успях да навия брат ми да си купи състезателен велосипед. Еуфорията от този успех е невероятна", добави Хансен.

Вингегор погледна смело към крайната победа в 10-ия етап от Обиколката, когато заедно със съотборника си в "Йъмбо-Висма" Примож Роглич разсипаха от атаки двукратния шампион Тадей Погачар.

Датчанинът използва подобна тактика и в 18-ия етап, когато с помощта на друг свой съотборник - Ваут ван Аерт, отказа окончателно Погачар и постигна втората си етапна победа.

Вингегор и семейството му пристигнаха в Дания по-рано днес, а при навлизането на самолета във въздушното пространство на страната, бе посрещнат и ескортиран от два изстребителя F-16. Това е местна традиция при посрещането на най-успешните спортисти. В четвъртък са предвидени празненства и в Глингор, родният град на колоездача. 

Вижте подробно кой е тазгодишният шампион във великата надпревара!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички