Ден 4 в "Крусибъл": Стюарт Бингам изхвърли Динг Дзюнхуей, Джъд Тръмп тръгна ударно


Ден 4 в "Крусибъл": Стюарт Бингам изхвърли Динг Дзюнхуей, Джъд Тръмп тръгна ударно
Снимка: Getty Images

1319 0

През изминалия четвърти ден от Световното първенство по снукър Стюарт Бингам, Джак Лисовски и Марк Алън си осигуриха място на 1/8-финалите в "Крусибъл", а световният №1 Джъд Тръмп тръгна уверено в надпреварата и има голям аванс пред Лиъм Хайфийлд! Ето и всичко по-интересно от 4-ия ден в Шефилд, Англия:

Ден 1 в "Крусибъл" (ОБЗОР)

Ден 2 в "Крусибъл" (ОБЗОР)

Ден 3 в "Крусибъл" (ОБЗОР)

Динг Дзюнхуей 9:10 Стюарт Бингам

Мачът бе подновен при 5:4 в полза на китаеца. Бингам спечели първата партия за деня с халф сенчъри брейк от 60 точки. Динг взе следващите два фрейма със серии от 87 и 79 за 7:5 в своя полза, но Стюарт Бингам не се разклати и с брейкове от 92 и 104 отново възстанови равенството - 7:7. 

Впоследствие резултатът стана 9:9 - Бингам спечели 15-ия и 17-ия фрейм, а Динг 16-ия и 18-ия, което означаваше само едно: Ще има решителен фрейм! В него англичанинът показа по-добри нерви и със серия от 70 точки спечели срещу трудния си съперник и си осигури място сред най-добрите 16 в "Крусибъл"!

Джак Лисовски 10:9 Алистър Картър

Срещата бе рестартирана при лек аванс за Лисовски от 5:4. Подобно на 1/16-финала между Динг и Бингам, тук също се стигна до решаващ фрейм, който трябваше да определи осминафиналиста от тази двойка. 

Във втората сесия между Лисовски и Картър най-високият брейк бе дело на 29-годишния англичанин - 82! В играта и на двамата си личеше, че напрежението е голямо и никой не поемаше големи рискове. В решителния 19-ти фрейм Джак Лисовски изкова халф сенчъри брейк от 60 точки, който му бе достатъчен да отстрани "Капитана" Али Картър и да продължи напред към 1/8-финалите!

Марк Алън 10:2 Лю Хаотиан

Марк Алън се класира експресно сред най-добрите 16 в "Крусибъл" след категорична победа над квалификанта Лю Хаотиан. Още в откриващия фрейм той сътвори сенчъри брейк от 139 точки и показа на младока, че няма намерение да се застоява дълго около масата. 

В 6-ия и 8-ия фрейм ирландецът записа още две стотачки на сметката си - 102 и 116! "Пистолета" показа добра форма и концентрация, но ще бъде интересно дали ще повтори представянето си и на 1/8-финалите на Световното първенство!

Джъд Тръмп 7:2 Лиъм Хайфийлд

Водачът в световната ранглиста Джъд Тръмп също гледа уверено към следващата фаза в "Крусибъл". "Асото в колодата" набързо поведе с 3:0, записвайки и един сенчъри брейк от 116 точки, но Хайфийлд, който едва за втори път се класира на Световно първенство, върна един фрейм преди почивката.

След това Тръмп отново дръпна с 5:1, а №49 в света взе 7-та партия за 5:2. Последните две игри от първата сесия между двамата отново отидоха на сметката на "Асото" след брейкове от 86 и 73 точки. Утре (21.04.) предстои доиграването на мача при 7:2 в полза на Тръмп!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички