Ден 2 в "Крусибъл": Нийл Робъртсън е на 1/8 финал, първата изненада в турнира е факт


Ден 2 в "Крусибъл": Нийл Робъртсън е на 1/8 финал, първата изненада в турнира е факт
Снимка: Getty Images

4017 0

През изминалия втори ден от Световното първенство по снукър в Шефилд, Англия Нийл Робъртсън, Ян Бингтао и Дейвид Гилбърт си осигуриха място на 1/8-финалите в надпреварата. Първата изненада в турнира също е факт! Квалификантът Джейми Джоунс отстрани носителя на 6 ранкинг титли Стивън Магуайър! Ето и всичко по-интересно от изминалия втори ден в "Крусибъл":

Нийл Робъртсън 10:3 Уенбо Лианг

Мачът между двамата бе подновен при резултат 6:3 от вчерашната сесия в полза на австралиеца. Нийл Робъртсън не изпита сериозни трудности да затвори мача в своя полза, спечели четири фрейма поред и вече гледа напред към 1/8-финалите в турнира. След като вчера бе направил една стотачка, днес той добави още два сенчъри брейка - 100 и 110!

Ян Бингтао 10:6 Мартин Гулд

Бингтао и Гулд подновиха съперничеството при резултат 4:4 след първата сесия. След първите два фрейма равенството бе запазено, но след това китаецът наложи играта си и след чудесни серии от 130, 116 и 70 точки, успя да дръпне напред с 8:5. Последва оспорвана партия, която отново бе спечелена от Бингтао, но само с точка разлика - 70:69. Мартин Гулд отговори с халф сенчъри брейк за 9:6, но веднага след това младият китаец сложи точка на спора с решителен брейк от 67 точки!

Дейвид Гилбърт 10:4 Крис Уейклин

Двубоят бе подновен при резултат 7:2 в полза на Гилбърт от първата сесия. Двамата играчи си поделиха първите четири партии и авансът на Гилбърт набъбна до 9:4. В оказалия се последен фрейм, той направи брейк от 84 точки и се класира за 1/8-финалите в "Крусибъл".

Стивън Магуайър 4:10 Джейми Джоунс

Втората сесия започна при резултат 5:4 в полза на Джоунс. Противно на очакванията, 33-годишният англичанин бе пълен господар на зеленото сукно след подновяването на мача и спечели 5 поредни фрейма, за да си осигури участието на 1/8-финалната фаза. Това може да се смята за първата изненада в "Крусибъл" през 2021 година, тъй като 40-годишният Магуайър е доста опитен и през 2020 година показа, че се връща към най-добрата си форма, печелейки турнира "Tour championship".

Антъни Макгил 5:4 Рики Уолдън

Жребият отреди полуфиналистът от миналогодишното издание на турнира Антъни Макгил да се изправи на 1/16-финалите от тазгодишното Световното първенство срещу Рики Уолдън. След първата сесия между двамата шотландецът има преднина от един фрейм - 5:4! В деветте партии бяха записани три сенчъри брейка - два на сметката на Уолдън (105 и 112) и един за Макгил (119). Утре предстои втората сесия от мача!

Джон Хигинс 3:4 Тиан Пенгфей

Четирикратният шампион от "Крусибъл" стартира леко колебливо участието си на шампионата и в един момент изоставаше в резултата с 1:4. Пенгфей дори записа една стотачка на сметката си от 111 точки. След това шотландският ветеран се взе в ръце и спечели последните две партии от сесията, за да намали изоставането си преди доиграването на срещата на само един фрейм - 3:4!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички