Ден 3 в "Крусибъл": Могъщ Джон Хигинс показа защо е фаворит в турнира


Ден 3 в "Крусибъл": Могъщ Джон Хигинс показа защо е фаворит в турнира
Снимка: Getty Images

1267 0

През изминалия трети ден от Световното първенство по снукър в Шефилд, Англия Джон Хигинс, Антъни Макгил и Кайрън Уилсън си осигуриха място на 1/8-финалите в "Крусибъл"! Ето и всичко по-интересно от 3-ия ден в надпреварата на Острова:

Джон Хигинс 10:7 Тиан Пенгфей

Първата сесия между двамата завърши с аванс в полза на Пенгфей от 4:3, но във втората част четирикратният световен шампион Хигинс демонстрира класата си и се класира за 1/8-финалите в турнира.

Въпреки че загуби първите две партии след подновяването на мача, 45-годишният шотландец показа защо е един от фаворитите за титлата през тази година и спечели 7 от следващите 8 фрейма, за да си осигури място сред най-добрите 16 играчи. "Магьосника от Уишоу" реализира два сенчъри брейка в последните два фрейма от мача - 127 и 128!

*След края на срещата легендата в снукъра Джими Уайт заяви, че Джон Хигинс е успял да спечели мача не с "А" или "Б" играта си, а със своето "В" представяне. Това бе огромен комплимент дори за опитен играч като шотландеца!

Антъни Макгил 10:5 Рики Уолдън 

Мачът бе подновен при резултат 5:4 в полза на Макгил. Той спечели първите два фрейма след рестарта на срещата, като във втория направи серия от 130 точки! Ветеранът Рики Уолдън отговори с брейк от 98, но следващите три партии отидоха на сметката на полуфиналиста от миналата година и така той се класира за 1/8-финалите в "Крусибъл", където ще се изправи срещу Рони О`Съливан!

Кайрън Уилсън 10:8 Гари Уилсън

Въпреки че изоставаше с 1:5 след първите шест партии, Кайрън Уилсън успя да се събере и да покаже защо през миналата година бе финалист в "Крусибъл". Три бързи негови серии от 82, 115 и 139 точки (139 е най-високият брейк до този момент в турнира) намалиха изоставането му, а с още два брейка от 61 и 60 точки той дори поведе с 6:5!

Последва размяна на фреймове за 7:6, а след нея резултатът бе изравнен след халф сенчъри брейк от страна на Гари Уилсън. След това Кайрън Уилсън взе нещата в свой ръце и спечели 15-ия фрейм със серия от 58 точки и 16-ия със сенчъри брейк от 119 за 9:7. Гари Уилсън не се предаде и след нов халф сенчъри брейк намали изоставането си на 8:9. 29-годишният Кайрън Уилсън обаче не показа притеснение и затвори мача още в следващия фрейм след серия от 73 точки!

Динг Дзюнхуей 5:4 Стюарт Бингам

Определяният от мнозина като "Дербито на 1/16-финалите" мач между двамата напълно опрадва очакванията и в първата сесия между тях бяха реализирани 3 сенчъри брейка! Два на сметката на Бингам (131 и 129) и един за най-добрия китаец в тура от 105 точки! Утре предстои втората сесия от този 1/16-финал! 

Джак Лисовски 5:4 Алистър Картър

В интервю преди срещата Джак Лисовски сподели, че е прекарал последната една година от локдауна в тренировки и днес показа, че е готов да се състезава! В 5-ия фрейм от първата сесия той направи серия от 121 точки, която се оказа и най-голямата след изиграването на първите 9 партии. В хода на сезона Лисовски загуби два финала на ранкинг турнири от своя добър приятел и световен №1 Джъд Тръмп и всички фенове на снукъра очакват втората сесия между двамата с интерес, за да видят докъде е стигнала психическата подготовка на 29-годишния англичанин. Все пак, никой не трябва да подценява и рутината на "Капитана" Али Картър, така че изходът от тази среща остава неясен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички