Ден 1 в "Крусибъл": Рони О`Съливан тръгна мощно към седмата си световна титла


Ден 1 в "Крусибъл": Рони О`Съливан тръгна мощно към седмата си световна титла
Снимка: Getty Images

1373 0

Световното първенство по снукър за 2021 година започна и надпреварата в "Крусибъл" стартира с шест мача за деня. Рони О`Съливан тръгна уверено към защита на титлата си, а Нийл Робъртсън също е напът да си осигури място на 1/8-финалите. Ето и по-интересното във всяка една от 6-те срещи, в които бяха реализирани общо 9 сенчъри брейка:

Рони О`Съливан 10:4 Марк Джойс

"Ракетата" стартира по великолепен начин защитата на титлата си от миналата година. В рамките на две сесии той успя да се наложи с 10:4 срещу дебютанта в "Крусибъл" Марк Джойс.

Срещата започна с размяна на фреймове, но постепенно Рони наложи играта си и първата сесия завърши с преднина от 6:3 за него. След подновяването на мача, във вечерната сесия имаше само един играч на зеленото сукно! Въпреки че Джойс успя да вземе първата партия за вечерта, "Геният от Чигуел" спечели следващите 4 фрейма и така се класира за 1/8-финалите в "Крусибъл".

О`Съливан направи три сенчъри брейка в последните три части - 124, 137 и 112! 

Нийл Робъртсън 6:3 Лианг Уенбо

Австралиецът поведе набързо с 2:0 фрейма, но Уенбо отговори с добър брейк от 71 точки, за да намали изоставането си. В следващата партия Робъртсън направи сенчъри от 108 точки и поведе с 3:1. Последваха части с ниски точкови серии, но повечето от тях отиваха на сметката на Робъртсън - 6:2. В последния фрейм от сесията Лианг Уенбо се разигра и направи впечатляващо разчистване и сенчъри брейк от 126 за 6:3. Днес (18.04.) предстои доиграването на срещата!

Стивън Магуайър 4:5 Джейми Джоунс

Първата сесия между двамата не бе особено зрелищна, а най-високата точкова серия бе на актива на Магуайър - 51 точки! Днес срещата ще се доиграе при лека преднина за Джоунс от 5:4 фрейма!

Ян Бингтао 4:4 Мартин Гулд

Шампионът от "UK Championship" поведе набързо на Гулд с 2:0, но ветеранът бързо се окопити и взе следващите три партии. Китаецът изравни резултата след серия от 73 точки, но след това Мартин Гулд впечатли със сенчъри брейк от 109 и отново поведе. Последва оспорван фрейм, който Бингтао все пак спечели и днес предстои доиграването на мача при 4:4!

Дейвид Гилбърт 7:2 Крис Уейклин

Дейвид Гилбърт гледа уверено напред към 1/8-финалите преди доиграването на мача си срещу Крис Уейклин. Подобно на Съливан, той записа цели три сенчъри брейка - 132, 111 и 100. Днес го очаква на пръв поглед протоколно доиграване на мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички