Петимата фаворити в Световното първенство по снукър през 2021 година


Петимата фаворити в Световното първенство по снукър през 2021 година
Снимка: Getty Images

3944 0

Утре (17.04.) започва Световното първенство по снукър за 2021 година! Шампионът от "Крусибъл" ще грабне парична награда в размер на 500 000 паунда, а ето и кои са петимата играчи, които са основни претенденти в тазгодишната надпревара:

Рони О`Съливан

Любимецът на феновете О`Съливан никога не трябва да бъде отписван, въпреки разочарованията си от последната година. След като стана Световен шампион за 6-ти път в своята кариера, "Гения от Чигуел" загуби цели пет ранкинг финала през настоящия сезон. Един от тях беше срещу вечния му съперник Хигинс (10-3), а веднъж загуби и от Нийл Робъртсън с 10-4. В първия кръг в "Крусибъл" Рони има сравнително лек противник - дебютантът на Световно първенство Марк Джойс.

Джъд Тръмп

До преди два месеца световният №1 Тръмп щеше да бъде абсолютен фаворит за титлата, но ситуацията леко се промени. През настоящия сезон Джъд Тръмп показа умопомрачителен снукър и завоюва 5 ранкинг титли, но въпреки това, в последно време се забелязва спад във формата му. Но, без никакво съмнение, ако "Асото в колодата" се разиграе и е в настроение, то едва ли ще има противник, който ще може да му се противопостави успешно!

Нийл Робъртсън

След като спечели първата си и засега единствена световна титла през 2010 година, в следващото десетилетие австралиецът достигна само веднъж до 1/2-финалите в "Крусибъл". Но, в последните месеци Робъртсън показа, че се завръща към най-добрата си форма, побеждавайки категорично Рони О`Съливан на финала на "Tour Championship". Самото му представяне срещу "Ракетата" дава основания да се смята, че Нийл Робъртсън е по-близо до своята втора световна титла отвсякога!

Марк Селби

През 2020 година Селби загуби на 1/2-финалите в "Крусибъл" от Съливан по много тежък начин, след като до последно водеше в резултата и се виждаше сигурен финалист. Марк Селби e трикратен световен шампион, вероятно е тренирал много усилено преди старта на първенството, а и традиционно неговият тактически снукър е много труден за побеждаване. Със сигурност никой от останалите играчи не би си избрал по желание да се изправи срещу "Веселяка от Лестър".

Джон Хигинс

45-годишният Хигинс е четирикратен световен шампион, но между 2017-19 година загуби три пъти поред финалния мач в "Крусибъл". През февруари обаче, ветеранът показа впечатляващ снукър и спечели турнира "Players`Championship", надигравайки категорично всеки един от противниците си. Тогава Хигинс дори заяви, че понастоящем играе най-добрия снукър в кариерата си. При всички положения той ще бъде сред фаворитите за трофея и тази година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички