Време е за "Крусибъл"! Започва Световното първенство по снукър за 2021 година


Време е за "Крусибъл"! Започва Световното първенство по снукър за 2021 година
Снимка: Getty Images

3961 0

Дългоочакваният момент за всички фенове на най-джентълменската игра в света настъпва! Утре (17.04.) започва Световното първенство по снукър за 2021 година, което традиционно ще се проведе в "Crucible theatre" в Шефийлд, Южен Йоркшир, Англия.

Тридесет и двама играчи ще мерят сили в продължение на малко повече от две седмици. За заключителния турнир от календара на Световната снукър федерация се класират играчите от Топ 16 в света, плюс 16 души, преодоляли четирите предварителни квалификационни кръга.

Съответно, надпреварата започва директно от фаза 1/16-финали. Вчера бе изтеглен и жребият, който ще изправи Елита (Топ 16) срещу квалификантите на старта в "Крусибъл". Ето какво отреди той:

Шесткратният световен шампион Рони О`Съливан ще стартира защитата на титлата си от миналата година срещу ветерана Марк Джойс, който въпреки, че е сред професионалистите в тура от 2006 година, никога досега не е успявал да се класира за участие на Световно първенство.

Определено най-интересният мач на старта в "Крусибъл" пък ще е между шампиона от 2015 година Стюарт Бингам и най-добрия китаец в снукъра Динг Дзюнхуей. Четирикратният световен шампион Джон Хигинс пък ще се изправи срещу Тиан Пенгфей.

Световният №1 в момента Джъд Тръмп ще започне похода си към титлата срещу Лиъм Хайфийлд. Австралиецът Нийл Робъртсън стартира срещу талантливия Лианг Уенбо, а трикратният световен шампион Марк Селби ще играе срещу миналогодишния четвъртфиналист Кърт Мафлин.

1/16-финалните мачове ще се проведат във формат 10 от 19 (първият играч, който спечели 10 фрейма продължава към 1/8-финалите). Общият награден фонд на турнира е в размер на 2,4 милиона паунда, а от тях 500 000 паунда са отредени за шампиона! 

Традиционно, "Евроспорт" ще излъчва пряко в ефира си мачовете и всичко най-интересно около Световното първенство по снукър през тази година. Очаквайте малко по-късно в Sportlive.bg и материал, от който ще разберете кои са петимата фаворити в тазгодишното издание на "Крусибъл"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички