България ще бъде представена от два олимпийски отбора по шахмат – мъжки и женски


България ще бъде представена от два олимпийски отбора по шахмат – мъжки и женски
Снимка: БГНЕС

555 0

Председателят на Българска спортна федерация по шахмат – гросмайстор Милен Василев, даде брифинг, след като обединената федерацията получи международен лиценз от ФИДЕ. От думите му стана ясно, че България ще бъде представена от два олимпийски отбора в мъжко и женско направление.

Какво предстои за българския шахмат?

Още: Опитите на Стефанова дадоха резултат: България отново е в Международната шахматна федерация

"В ранглистата на България има състезатели само на Българска спортна федерация по шахмат и тя е собственост на държавата, а не на някаква федерация, която да си посочва кой да участва, защото е "мой". На мен ми беше странно как Антоанета Стефанова е посочена като водещ играч от Българска федерация по шахмат 2022, а тя е наш почетен председател. Иван Чепаринов също", заяви Василев.

„Относно олимпийския отбор за мъже до няколко дни ще стане ясно името на селекционера. В момента сме в преговори със състезатели и имаме и други планове, които съвсем скоро ще станат известни. България ще бъде представена от два олимпийски отбора – мъжки и женски", допълни той.

"Спекулираше се с ранглистата на България, но ние вече сме посочили в нея абсолютно всички играчи, включително и аз съм там. Като се отвори сайта на ФИДЕ, на всяка държава може да се видят състезателите, които са си единствено на държавата", сподели още председателят на БСФШ.

"От години в българския шах има хора, които никога не са били част от това семейство и са управлявали от своето място, и са налагали своята воля. Те искат изцяло да контролират дейността на шахматните клубове в България", коментира още той.

Ексклузивно в SportLive! Виктория Радева: Голяма фенка съм на Ливърпул! Привържениците на Ботев Пд и Локо Пд трябва да се подкрепят, а не да враждуват

Ексклузивно в SportLive! Виктория Радева: Благодарна и щастлива съм, че в България оцениха труда ни! Срамота е държавата да не развива българските таланти

Златната Белослава: Имаме реален шанс и за злато от Олимпиадата по шахмат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички